Moderne techniek in 95 Art-Deco woningen

Eind december 2021 hadden alle 95 huishoudens de sleutel van hun karaktervolle Art-Deco woning in de nieuwe Utrechtse woonbuurt Leeuweplaats, vlakbij Oog in Al. De bewoners leven in uiteenlopende woningen, van appartementen tot rijwoningen of luxe herenhuizen, maar hebben één ding gemeen; een zorgeloos en uiterst duurzaam binnenklimaat.

De nieuwe woningen, met een typisch Utrechts karakter, staan rond een intieme binnenplaats. Dit biedt prachtige doorkijkjes met verfijnde Art-Deco architectuur in combinatie met een moderne twist. Binnen 15 minuten ben je vanuit deze wijk op de fiets in de binnenstad van Utrecht. Op wandelafstand zijn alle basisvoorzieningen in de buurt bereikbaar. Maar misschien wel het allerbelangrijkste is het duurzame, circulaire en gezonde leefklimaat in de woningen in deze wijk.

Waar oud en nieuw elkaar ontmoeten

De bewoners konden tot op zekere hoogte zelf de plek en de afwerking van hun woning kiezen en zo ontstond voor elk huis een interieur en de uitstraling in ieders eigen stijl. De Leeuweplaats is volgens de ontwerpers de plek waar de oude en de nieuwe stad elkaar ontmoeten: het is het laatste en modernste Utrechtse hofje. In de woning geniet de bewoner van frisse lucht via het moderne ventilatiesysteem met warmteterugwinning en een zeer comfortabel binnenklimaat door verwarming én koeling via de grondgebonden warmtepomp en vloerverwarming.