Wonen in een vesting van comfort

In de nieuwe wijk Reigersborg Zuid verrijst een bijzonder appartementengebouw. Door zijn vijfhoekige vorm draagt het de naam Pentagon. Het gebouw bevat zestien appartementen waaronder een penthouse, een parkeerkelder en een groene binnenplaats. Elke woning wordt duurzaam verwarmd en passief gekoeld met een grondgebonden warmtepomp.

Het appartementengebouw bevat twee-, drie- en vierkamerappartementen, waardoor er voor elk type gezinssamenstelling een passende woning beschikbaar is. Wie het gebouw ziet, herkent hier direct een uniek complex in, met associaties als luxe, vriendelijk en beschermend. Dat begint al met de ligging: aan drie zijden is het gebouw omgeven door water. Daardoor woont men als in een vesting; een vesting vol comfort. De contouren versterken dit gevoel. De robuuste vijfhoek vormt letterlijk een veilig thuis. De rondingen geven het geheel een zachtaardig karakter.

Hoogwaardige afwerking

Zeer kenmerkend voor dit project is de hoogwaardige afwerking van de woningen. Niet alleen door de gekozen bouwmaterialen, maar ook door de keuze van de technische installaties. Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning, vloerverwarming en (passieve) koeling gevoed door een grondgebonden warmtepomp geeft de woning een concept dat toekomstvast is.