Duurzaam wonen voor speciale doelgroep

In Beverwijk ontwikkelt Woonopmaat een woongebouw met daarin 35 woningen voor (jong) volwassenen met een lichamelijke beperking. Woonopmaat voert dit project uit op verzoek van en in samenwerking met zorgorganisatie Odion. Met een klimaatinstallatie die gezonde en comfortabele lucht, warmte én koude levert, ervaren de bewoners maximaal woonplezier.

Het gloednieuwe woongebouw met daarin 35 woningen komt op de plek van de oude school ’De Wilgenroos’ aan de Grebbestraat in Beverwijk. Odion levert professionele zorg aan mensen met een beperking in de regio Waterland, Zaanstreek en Kennemerland. Met dit nieuwe woongebouw kan zij speciale zorg verlenen aan een groep mensen die op dit moment nog in een woonlocatie in Wijk aan Zee wonen.

30 appartementen en 5 studio’s

In het nieuwe gebouw zijn twee typen woningen beschikbaar. Er worden 30 appartementen aangeboden en 5 studio’s. Elk van de zelfstandige appartementen is aangesloten op een individuele bodemwarmtepomp met in de woning mechanische balansventilatie met warmteterugwinning. De studio’s hebben een warmtepomp per twee studio’s. Het gebouw heeft drie verdiepingen en bestaat daardoor eigenlijk uit drie woongroepen van ongeveer elf woningen per groep. Iedere woonlaag heeft ook een gemeenschappelijke huiskamer. In de gemeenschappelijke ruimte op de begane grond komt een (semi) professionele keuken. Hier wordt gekookt voor de bewoners die niet zelfstandig hun eigen maaltijd kunnen bereiden. Zij kunnen in deze ruimte elkaar ook dagelijks ontmoeten. Alle huiskamers hebben een balkon of een terras.