Zorgeloos comfort voor 22 tweekappers

In Hoorn hebben 23 families recentelijk hun woning betrokken. In 22 prachtige tweekappers en 1 vrijstaande woning treffen zij een zorgeloos klimaatsysteem dat bijna volledig energieneutraal is. De grondgebonden warmtepompen zorgen voor een bijzonder efficiënte verwarming en maken dat de temperatuur in de zomer in de woningen aangenaam koel blijft.

De woningen zijn gebouwd in de nieuwe wijk Bangert & Oosterpolder in Hoorn. De individuele bodemwarmtepomp en vloerverwarming in elke leefruimte bieden de bewoners de garantie van een stil en zeer comfortabel binnenklimaat. De pv-panelen op het dak wekken voldoende stroom op voor de warmtepomp. Eventueel is er nog ruimte voor extra panelen, waarna de woning volledig energieneutraal kan worden. Elke leefzone in de woning is apart aan te sturen.

Traditionele architectuur

Terwijl het klimaatconcept uiterst modern en toekomstbestendig is, creëerden architect en aannemer een serie woningen die op traditionele wijze zijn gebouwd. Door het fraai gekozen kleurenpalet van de bakstenen is er variatie in de woonblokken terwijl de woningen onderling wel samen één familie vormen. Klimaat@Home laat hier zien dat een modern klimaatconcept, dat de ontwikkelaar, bouwer én bewoners vergaand ontzorgt, in elk woningbouwproject toepasbaar is.